Houmous

 

Benodigheden:

- twee kopjes kikkererwten (gekiemd)
- half kopje fijngemalen sesamzaad of tahini
- 2 eetlepels olijfolie
- citroensap van 1 citroen
- eetlepel geperste knoflook
- halve eetlepel zee- of himalayazout.

Laat de kikkererwten ontkiemen door ze 12 uur in een bakje met lauwwarm water te weken op kamertemperatuur. Giet de erwten af en zet ze op een donkere plaats. Spoel ze hierna tweemaal daags met ruim water. Herhaal dit tot de kiem net zo lang, of langer is dan, de erwt. Door het kiemen ontstaat een voedingsrijke bron van vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. Dit proces kan met veel verschillende zaden worden herhaald.

Blend hierna alle ingrediënten tot een gladde pasta. Water toevoegen tot het de gewenste dikte heeft. Voeg ingrediënten als marjolein of tijm  toe voor een variatie in smaak.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Houmous, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Geef een reactie

Privacy policy